join us

Malí

pacienti

Väčší

pacienti

Najväčší

pacienti

Najlepšie a najhoršie jedlá pre vaše zuby - Uhorky

Všetci poznáme tú kyslú a zároveň slanú chuť, k tomu domáca zabíjačková kaša, pečivo a horčica. Perfektné. A práve tá kyslá chuť je spôsobená octom, v ktorom sú uhorky zaliate a ocot je potencionálnym rizikom pre zubnú sklovinu. Štúdie ukazujú, že konzumácia uhoriek ,viac ako jedenkrát denne, zvyšuje riziko opotrebenia zubnej skloviny o 85%. Väčšina z nás nekonzumuje uhorky ako doplnok jedla, viac ako raz denne, to ich maškrtenie “len tak”, ako snack, by mohol byť problém, je to nenápadnejšie, ale efekt je rovnaký.



ODPORÚČAME

Záškrt

Je to ochorenie, ktorého zdrojom je iba človek. Až do polovice 20. storočia bol záškrt veľkým celosvetovým zdravotníckym…

MUDr. Anna Matušková

Nehormonálna antikoncepcia

Predstavuje účinnú antikoncepciu bez zvýšeného rizika výskytu rakoviny alebo kardiovaskulárnych ochorení. Podľa najnovších…

MD Alexandra Beaumanoir

Keloidné jazvy

U každého človeka sa môžu hojiť rany po operáciách, alebo po úrazoch, dokonca po očkovaní, ako napríklad tuberkulóza , po akné..

MUDr. Anna Matušková

POŠLI NÁM TVOJ TIP NA ČLÁNOK

Poslať TIP na článok alebo článok.




NOVINKA

ND APLIKÁCIE


bmi index

BMI index

Index telesnej hmotnosti.




bmi index

Alkohol test

Test na obsah alkoholu v krvi.


Obsah alkoholu vo víne: 10-12%, obsah alkoholu v pive: 3-5%

Prvý alkohol:



Druhý alkohol:



Tretí alkohol:



EšTE POTREBUJETE



ND JEDLO