Všetci poznáme tú kyslú a zároveň slanú chuť, k tomu domáca zabíjačková kaša, pečivo a horčica. Perfektné. A práve tá kyslá chuť je spôsobená octom, v ktorom sú uhorky zaliate a ocot je potencionálnym rizikom pre zubnú sklovinu. Štúdie ukazujú, že konzumácia uhoriek ,viac ako jedenkrát denne, zvyšuje riziko opotrebenia zubnej skloviny o 85%. Väčšina z nás nekonzumuje uhorky ako doplnok jedla, viac ako raz denne, to ich maškrtenie “len tak”, ako snack, by mohol byť problém, je to nenápadnejšie, ale efekt je rovnaký.
Teplotu do 38 stupňov považujeme u malých detí za ľahko zvýšenú a nie je nutné ju preliečovať. Za horúčku pokladáme teplotu…
MUDr. Anna Matušková
Druhy a typy očkovania pre dospelých
Mudr. Anna Matušková
Najčastejšou príčinou kombinácie zvracania a hnačky je akútna črevná infekcia - takzvaná gastroenteritída…
MUDr. Anna Matušková
NOVINKA