Všetci poznáme tú kyslú a zároveň slanú chuť, k tomu domáca zabíjačková kaša, pečivo a horčica. Perfektné. A práve tá kyslá chuť je spôsobená octom, v ktorom sú uhorky zaliate a ocot je potencionálnym rizikom pre zubnú sklovinu. Štúdie ukazujú, že konzumácia uhoriek ,viac ako jedenkrát denne, zvyšuje riziko opotrebenia zubnej skloviny o 85%. Väčšina z nás nekonzumuje uhorky ako doplnok jedla, viac ako raz denne, to ich maškrtenie “len tak”, ako snack, by mohol byť problém, je to nenápadnejšie, ale efekt je rovnaký.
Materské mlieko je najoptimálnejšou a prirodzenou výživou dieťaťa do veku 6 mesiacov, kryjúcou potrebu bielkovín, cukrov…
MUDr. Anna Matušková
Vírusové ochorenie, ktoré môže vyvolať pandémie postihujúce všetky vekové kategórie, dokonca aj zvieratá.Prvé pandémie sú...
MUDr. Anna Matušková
Je tu začiatok školského roka a pre väčšinu z vás opäť nastupujú školské povinnosti. Ja som mala v pláne nastúpiť na vysokú...
Andy
NOVINKA