Všetci poznáme tú kyslú a zároveň slanú chuť, k tomu domáca zabíjačková kaša, pečivo a horčica. Perfektné. A práve tá kyslá chuť je spôsobená octom, v ktorom sú uhorky zaliate a ocot je potencionálnym rizikom pre zubnú sklovinu. Štúdie ukazujú, že konzumácia uhoriek ,viac ako jedenkrát denne, zvyšuje riziko opotrebenia zubnej skloviny o 85%. Väčšina z nás nekonzumuje uhorky ako doplnok jedla, viac ako raz denne, to ich maškrtenie “len tak”, ako snack, by mohol byť problém, je to nenápadnejšie, ale efekt je rovnaký.
Je to vírusové ochorenie, vyskytujúce sa iba u človeka, prenášané slinami a po preniknutí vírusu do sliznice prechádza do krvi..
Mudr. Anna Matušková
Účelom cvičení počas tehotenstva je zvládnuť 9 mesiacov tak, aby pre Vás neboli stresom, fyzickou a psychickou záťažou…
MUDr. Anna Matušková
Noc čo noc sprevádzajú náš spánok. Komunikácia podvedomia s našou mysľou. To, po čom túžime, sa mnohokrát premieta do našich…
Simona Kozinková
NOVINKA