Recept pre vás pripravil - admin
500g - Zelené struky
2 struky cesnaku
1 cibuľa
majoránka
tymián
soľ
maggi kocka
maslo - 1PL
hladká múka - 2PL
250 ml - kyslá smotana
Na dochutenie: ocot, cukor, čierne korenie
35 minút
3
osoby1
stupeň náročnostiAko prvé si necháme uvariť asi na 3 cm nakrájané struky zelenej fazuľky, alebo žltej fazuľky, Vo vode necháme rozpustiť Maggi kocku, pridáme majoránku, tymián a varíme pokiaľ je fazuľka mäkká.
Keď je fazuľka hotová, pripravíme si zápražku z teplej vody (môže byť aj vývar z fazuliek), masla, múky a môžeme pridať trochu červenej papriky. Zápražku primiešame do vývaru s fazuľkami.
Zápražku primiešame do vývaru s fazuľkami. Na záver dolejeme kyslú smotanu a dochutíme soľou, čiernym korením, octom a cukrom
Recept pre vás pripravil - admin
250g Cestovín
1/2 uhorky
200g syru FETA
200g sušených paradajok
2pl pesta
15
4
osoby1
stupeň náročnostiCestoviny uvarte podľa návodu. Na kocky nakrájajte uhorku, fetu a sušené paradajky. Všetky suroviny pomiešajte s 2 lyžicami pesta a nechajte vychladnúť v chladničke.
Dobrú chuť.
Recept pre vás pripravil - admin
1 Uhorka
Čierne korenie
Syr FETA
Olivy
Cherry paradajky
Extra olivový olej
15
3
osoby1
stupeň náročnostiUhorku pokrájame na hrubšie koliečka a následne na štvrtinky. Štvrtinky dáme na tanier a na každú jednu položíme kúsok syru, olivy a polovičku cherry paradajky. Takto naskladanú prepichneme chuťovku špajdlou, pokvapkáme olivovým olejom a podávame.
Dobrú chuť.
zdroj: internet
Recept pre vás pripravil - admin
Vajíčka
Majonéza
Syr Bambíno
Soľ
Dva strúžky cesnaku
Papriková pasta
Pizza pasta
Kaviár
20
x
osoby1
stupeň náročnostiVajíčka uvaríme natvrdo, zbavíme škrupiny a prekrojíme na polovicu. Vyberieme žĺtky a zamiešame ich s 2 polievkovými lyžicami majonézy a jedným taveným syrom - Bambíno. Zmes osolíme a pridáme dva roztlačené strúčky cesnaku. Na záver zmes vtlačíme do vajíčok a ozdobíme kaviárom, paprikovou pastou alebo pizza pastou.
Dobrú chuť !
Recept pre vás pripravil - Admin
2 stredne veľké póry
3 stredne veľké zemiaky
250 ml smotany na varenie
kocka bujónu
soľ
mleté čierne korenie
50g masla
20 minút 220 stupňov
4
osoby3
stupeň náročnostiZačneme čistením a krájaním zemiakov a pórov na malé kúsky. ( Všetko predtým samozrejme umyjeme. ) Medzi tým necháme v hrnci roztopiť maslo, na ktorom neskôr opražime najprv pór ( pór pražíme pokiaľ nie je mäkký), potom pridáme pokrájané zemiaky, zmes osolíme, chvíľku povaríme aaa dobre premiešame.
Následne zmes zalejeme 0,5 litrom vriacej vody a pridáme kocku bujónu. Varíme cca 15 minút, kým zelenina úplne nezmäkne. Potom prilejeme smotanu na varenie a necháme polievku prevrieť. Nakoniec polievku rozmixujeme tyčovým mixérom.
Ak je pre vás polievka až moc hustá, dolejeme ju vodou a necháme prevariť. Ako bonus si môžeme ozdobiť polievku petržlenovou vňaťou a dochutiť mletým čiernym korením.
Recept pre vás pripravil - admin
200 g bryndze
3 veľké cibule
40 g masla
40 g čierneho staršieho chleba
1,5 litra vody z uvarených, olúpaných zemiakov
rasca
mletá červená sladká paprika
soľ
55
4
osoby2
stupeň náročnostiV prvom rade, ak nemáme náhodou pripravenú vodu z uvarených, ošúpaných zemiakov, necháme variť zemiaky, ľubovolné množstvo. Tie môžu byť neskôr použité na zahustenie polievky, to už záleží na vás .
Postup prípravy samotnej polievky je naozaj jednoduchý. Najprv ošúpeme a pokrájame cibuľu, potom pomelieme rascu a pripravíme si bryndzu, maslo a mletú červenú papriku. Všetky spomínané ingrediencie následne rozmiešame a zalejeme zemiakovou vodou. Zmes dobre rozmiešame, dosolíme a necháme chvíľku povariť. Ak náhodou nemáte radi, keď vám v polievke plávajú pokrájané kúsky cibule, polievku zmixujeme kuchynským robotom.
Ako dekoráciu a chutný doplnok použijeme do chrumkava opečené kúsky chlebíka.