Napríklad, také karamelové cukríky. Sú mäkké a lepkavé, bez problémov sa preto zachytávajú na zuboch, alebo medzi zubami, na nezdravo dlhú dobu a pripravujú tak baktériam hostinu. Čo by nebol problém, keby baktérie nepoužívali tento cukor na produkovanie kyselín, ktoré poškodzujú ochrannú vrstvu zubnej skloviny. Opäť tá istá rada, nevzdávajte sa cukríkov, konzumujte ich s mierou a umývajte si zuby.
Existuje viac kmeňov z rodu Haemophilus. Za invazívne nákazy je zodpovedný práve typ B, ktorý je rezistentný voči viacerým…
Mudr. Anna Matušková
Tehotenstvo sa dá najskôr potvrdiť v prvom alebo v druhom mesiaci gravidity.. Vo väčšine prípadov sa to v dnešnej dobe zistí...
MUDr. Anna Matušková
Noc čo noc sprevádzajú náš spánok. Komunikácia podvedomia s našou mysľou. To, po čom túžime, sa mnohokrát premieta do našich…
Simona Kozinková
NOVINKA