Recept pre vás pripravil - Admin
2 stredne veľké póry
3 stredne veľké zemiaky
250 ml smotany na varenie
kocka bujónu
soľ
mleté čierne korenie
50g masla
20 minút 220 stupňov
4
osoby3
stupeň náročnostiZačneme čistením a krájaním zemiakov a pórov na malé kúsky. ( Všetko predtým samozrejme umyjeme. ) Medzi tým necháme v hrnci roztopiť maslo, na ktorom neskôr opražime najprv pór ( pór pražíme pokiaľ nie je mäkký), potom pridáme pokrájané zemiaky, zmes osolíme, chvíľku povaríme aaa dobre premiešame.
Následne zmes zalejeme 0,5 litrom vriacej vody a pridáme kocku bujónu. Varíme cca 15 minút, kým zelenina úplne nezmäkne. Potom prilejeme smotanu na varenie a necháme polievku prevrieť. Nakoniec polievku rozmixujeme tyčovým mixérom.
Ak je pre vás polievka až moc hustá, dolejeme ju vodou a necháme prevariť. Ako bonus si môžeme ozdobiť polievku petržlenovou vňaťou a dochutiť mletým čiernym korením.