Recept pre vás pripravil - admin
200 g bryndze
3 veľké cibule
40 g masla
40 g čierneho staršieho chleba
1,5 litra vody z uvarených, olúpaných zemiakov
rasca
mletá červená sladká paprika
soľ
55
4
osoby2
stupeň náročnostiV prvom rade, ak nemáme náhodou pripravenú vodu z uvarených, ošúpaných zemiakov, necháme variť zemiaky, ľubovolné množstvo. Tie môžu byť neskôr použité na zahustenie polievky, to už záleží na vás .
Postup prípravy samotnej polievky je naozaj jednoduchý. Najprv ošúpeme a pokrájame cibuľu, potom pomelieme rascu a pripravíme si bryndzu, maslo a mletú červenú papriku. Všetky spomínané ingrediencie následne rozmiešame a zalejeme zemiakovou vodou. Zmes dobre rozmiešame, dosolíme a necháme chvíľku povariť. Ak náhodou nemáte radi, keď vám v polievke plávajú pokrájané kúsky cibule, polievku zmixujeme kuchynským robotom.
Ako dekoráciu a chutný doplnok použijeme do chrumkava opečené kúsky chlebíka.